
زبان آلمانی
زبان آلمانی یکی از زبان های پرطرفدار برای یادگیری است و علاوه بر کشور آلمان در کشورهای اتریش، لیختن اشتاین، سوییس، بلژیک و لوگزامبورگ کاربرد فراوانی دارد. خوارزمی با در اختیار داشتن کادری حرفه ای اقدام به برگزاری کلاسهای زبان آلمانی نموده است. در این دوره کتاب Studio d تدریس می شود و این دوره ها بصورت نیمه گروهی (۳ تا ۷ نفره) و خصوصی برگزار می گردند.
کلاس های این زبان به دو صورت نیمه گروهی و خصوصی برگزار می شود. نیمه گروهی: کلاسهای نیمه گروهی ۴ تا ۸ نفره می باشند. متد تدریس شده در این دوره ها کتاب Studio d می باشد که با چهارچوب مشترک اروپایی MCER تقسیم شده است. خصوصی:
- ثبت نام در کلاسهای خصوصی به صورت دوره های ده جلسه ای می باشد و هزینه کلاس قبل از شروع جلسه اول دریافت می شود.
- مدت زمان هر جلسه ۹۰ دقیقه است.
در فهرست زیر، نام دانشگاههای آلمان به ترتیب رتبه جهانی، رتبه در سطح اروپا و وضعیت قبولی آنها در ایران نمایش داده شده است.
منابع: اینجا و سایت رسمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری
برای تحصیل در آلمان حتی اگر در رشته ای به زبان انگلیسی تصمیم به تحصیل دارید، نیاز به ارائه مدرک زبان آلمانی به سفارت آلمان جهت دریافت ویزا خواهید داشت. هر فرد متقاضی علاوه بر گذراندن مقدار مشخصی آموزش زبان آلمانی (۸۰۰ ساعت) باید یکی از آزمون ها مورد تایید را بگذراند. هزینه زندگی: هزینه زندگی در آلمان ماهیانه حدود ۸۰۰-۷۰۰ یورو می باشد و هنگام درخواست ویزا، متقاضی باید هزینه یک سال خود را در حساب بانکی اش داشته باشد (حدودا ۸۰۰۰ یورو) و مدرک حساب خود را به سفارت ارائه نماید. اکثر دانشگاههای آلمان هزینه تحصیل دریافت نمی کنند. دانشگاههای آلمان بطور کلی به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. هزینه دانشگاههای دولتی آلمان رایگان می باشد و زبان آنها آلمانیست اما دانشگاههای خصوصی معمولا دارای رشته هایی به زبان انگلیسی نیز می باشند. دوره لیسانس: دوره لیسانس در المان معمولا یک دوره ۳ ساله است. مدارک مورد نیاز برای دوره لیسانس شامل ارائه مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و قبولی قطعی در یکی از دانشگاههای دولتی ایران و ارائه کارنامه سبز رنگ الزامی می باشد. پس از پذیرش از سوی دانشگاه، فرد باید یک دوره کالج که شامل ۲ ترم می باشد را بگذراند. سطح زبانی متقاضی بسته به شرایط درخواستی از سوی دانشگاه مورد نظر می باشد. فردی که در سال دوم دانشگاه دولتی می باشد می توان برای همان همان رشته خود پذیرش بگیرد ولی باید از ابتدای آن رشته در آلمان تحصیل نماید و اگر فردی در سال سوم دانشگاه باشد، با توجه به معدل و ریز نمراتش دانشگاه تصمیم می گیرد که متقاضی از چه ترمی شروع به تحصیل نماید. درصورتیکه متقاضی، دانشجوی دوره کارشناسی دانشگاه آزاد باشد باید دوره کارشناسی خود را به اتمام رساند و پس از آن می تواند برای پذیرش اقدام نماید که در اینصورت باید از ترم اول کارشناسی در رشته خود شروع به تحصیل نماید. لازم به ذکر است که متقاضی فارغ التحصیل از دانشگاه آزاد تنها در صورتی میتواند از فوق لیسانس شروع نماید که معدل لیسانس وی بالای ۱۷ باشد. دوره فوق لیسانس و دکترا: دوره فوق لیسانس در آلمان معمولا ۲ سال و دوره دکترا بسته به رشته ۳ الی ۴ سال بطول می انجامد. مدارک مورد نیاز شامل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و لیسانس، ریز نمرات هرکدام از موارد قبلی ضروری می باشد. علاوه بر موارد بالا کسب نمره مورد نظر هر دانشگاه از آزمون DSH و Test-Daf و گذراندن ۴۰۰ الی ۸۰۰ ساعت آموزش زبان آلمانی مورد نیاز می باشد. آزمونهای مورد نیاز برای تحصیل: آزمون DSH: این آزمون توسط دانشگاههای آلمان برگزار می شود و معمولا دانشجویان حق دارند حداکثر ۲ بار در این آزمون شرکت نمایند. اما برخی دانشگاهها مانند دانشگاه هامبورگ این موضوع کمی متفاوت است بدین ترتیب که فرد در صورتیکه در آزمون نوشتاری قبول نشود نمیتواند در آزمون گفتاری نیز شرکت نماید. اما اگر این اتفاق بالعکس باشد، متقاضی می تواند برای بار دوم امتحان دهد. این امتحان شامل دو بخش کتبی و شفاهی است. امتحان کتبی شامل شنیدن، نوشتن و خواندن می باشد و برای قبولی در آن حداقل باید دو سوم جوابها صحیح باشند. آزمون Test-Daf: این آزمون آزمونیست که علاوه بر آزمون های DSH مورد تایید دانشگاههای آلمان می باشد که نمره آن بستگی به شرایط درخواستی دانشگاه مورد نظر می باشد. این آزمون را می توان ۴ الی ۵ بار در سال گذراند. این آزمون شامل ۴ مهرت خواندن، نوشتن، شنیدن و صحبت کردن می باشد. گرفتن پذیرش از دانشگاه به معنی اجازه تحصیل در آلمان نیست بلکه پس از آن، متقاضی باید ویزای دانشجویی دریافت نماید.
- اجازه تحصیل تنها در همان رشته ای باید صورت بگیرد که فرد متقاضی در ایران دنبال می کرده است و تغییر رشته مستلزم شرکت دوباره در آزمون کنکور سراسری می باشد.
- در مورد رشته های مقطع کاردانی، فرد متقاضی باید در کنکور کاردانی به کارشناسی شرکت نماید و با پذیرفته شدن در همان رشته قبلی خود می تواند از دانشگاه های آلمان درخواست پذیرش نماید.
اساتید دوره دارای مدرک فوق لیسانس آموزش زبان انگلیسی از کشور آلمان بوده و سالهاست به امر آموزش مشغول می باشند.